ce servicii apartin google

Ce servicii apartin Google si aplicatii ale acestui gigant

Internet

Ce servicii apartin Google? In articolul de astazi vom vorbi despre crearea si intreaga ascensiune Google. Ei bine, cu totii stim ce inseamna Google si cat de important a ajuns sa fie in societatea actuala, fiind cel mai folosit motor de cautare din lume.

Desi acesta este accesat mereu de catre utilizatorii de internet, istoria acestuia este putin cunoscuta de catre acestia. Astfel, Alphabet Inc este compania ce detine Google, dar si intregul lant de alte companii, precum Calico, Fiber, Google X, dar si altele, despre care vom vorbi in randurile care urmeaza.

Brandul Google este cea mai mare dintre aceste companii și include motorul de cautare, publicitate, harti, aplicatii, YouTube si Android. Cele mai mici eforturi cheie ale companiei – proiectul de cercetare biotehnologică Calico, termostatul Nest, serviciul de fibra de internet, laboratorul „moonshot” X, Google Ventures si Google Capital – toate sunt acum companii separate, detinute de Alphabet.

Cu toate acestea, restructurarea a venit cu un pic de controversa. Potrivit lui Mashable, constructorul britanic BMW detine o companie de servicii de flota cu acelasi nume si domeniul www.alphabet.com.

Pe langa faptul ca Google revolutioneaza si, in consecinta, modul in care functioneaza sfera digitala, ei au fost, de asemenea, in fruntea ruperii vechilor legaturi vechi de structura organizationala traditionala. Ei au fost primii care au reusit sa-si eficientizeze profiturile uriase din afacerile de cautare si publicitate in angajarea de talente puternice si apoi sa le ofere angajatilor libertatea de a-si explora interesele, sa nu mai vorbim de politicile lor privind angajarea, salariile si 20% timp liber.

Analistii s-au aflat la bord cu structura Google: multitudinea de afaceri a fost o nebunie extremă pentru ca ei să se descurce. Provocarea principală pentru analiști a fost că performanța afacerii principale nu a fost transparentă – randamentul financiar al afacerii de căutare și publicitate nu a putut fi observat cu ușurință separat de investițiile în toate noile afaceri.

Noua structură asigură că vor exista numere contabile autonome produse pentru afacerea Google și, probabil, și pentru celelalte. Investitorii vor împinge în mod inevitabil mai mult, iar răspunsul pieței a fost pozitiv până acum, prețul acțiunilor fiind de 6%. În timp ce este încă în primele zile, dacă istoricul Google este o măsură, viitorul cu siguranță pare foarte interesant.

Va propunem sa cititi in continuare ce servicii apartin Google:

Ce servicii apartin Google si aplicatii ale acestui gigant?

Compania Google este una dintre top companii care domina piata de IT la nivel global.

Deși recent s-a mutat în exterior ca o companie de tehnologie, într-adevăr, a fost creat sistemul de operare Android pentru telefoane inteligente, Google Home, browserul web Google Chrome, Google Mail (serviciu de e-mail) și multe altele, precum și servicii mai specifice legate de căutarea online, cum ar fi Știri Google, pentru căutarea articolelor de știri sau Google Maps pentru găsirea de locuri și instrucțiuni către ele.

         Android este un sistem de operare mobil dezvoltat de Google. Este folosit de mai multe smartphone-uri și tablete. Exemplele includ Sony Xperia, Samsung Galaxy și Google Nexus One.

Sistemul de operare Android (OS) se bazează pe kernel-ul Linux. Spre deosebire de iOS-ul Apple, Android este open source, adică dezvoltatorii pot modifica și personaliza sistemul de operare pentru fiecare telefon. Prin urmare, diferitele telefoane bazate pe Android au adesea interfețe GUI cu interfețe grafice diferite, chiar dacă utilizează același sistem de operare.

Dispozitivele Android de obicei vin cu mai multe aplicații încorporate și sprijină, de asemenea, programe in terță parte. Dezvoltatorii pot crea programe pentru Android, utilizând kitul de dezvoltatori software (Android SDK) gratuit.

Programele Android sunt scrise în Java și rulează printr-o mașină virtuală Java JVM optimizată pentru dispozitivele mobile. JVM „Dalvik” a fost folosit prin Android 4.4 și a fost înlocuit de Android Runtime sau „ART” în Android 5.0. Utilizatorii pot descărca și instala aplicații Android din Google Play și alte locații.  Numele „Android” vine de la termenul android, care este un robot conceput să arate și să se comporte ca un om.

            YouTube a devenit foarte popular și utilizatorii s-au obișnuit să vadă anunțuri scurte în majoritatea videoclipurilor de pe site. Face 9 miliarde de dolari pe an din publicitate. Cu toate acestea, există o altă valoare pentru YouTube, care este mai greu de măsurat în dolari. Prin faptul că deține această companie, Google domină activitatea video online.

YouTube a devenit sursa de acces la videoclipuri și pare că va continua să domine. YouTube a fost considerată o companie de tip „break-even” de către mulți observatori din industrie, dar prezența sa ca mijloc de popularizare a bunurilor, serviciilor și divertismentului este de nepretuit.

        Google Maps este un serviciu de cartografiere, dezvoltat de Google. Oferă imagini din satelit, hărți stradale, vederi panoramice la 360 ° ale străzilor, condiții de trafic în timp real și planificarea traseelor ​​pentru călătorii pe jos, cu mașina, cu biciclete (în beta) sau cu mijloacele de transport în comun.

Google Maps a început ca un program de desktop C ++. În octombrie 2004, compania a fost achiziționată de Google, care a transformat-o într-o aplicație web. După achiziționarea suplimentară a unei companii de vizualizare a datelor geospațiale și a unui analizator de trafic în timp real, Google Maps a fost lansat în februarie 2005.

Vederea prin satelit a hărților Google este o vedere „de sus în jos” sau „ochi de păsări”; cea mai mare parte a imaginilor de înaltă rezoluție ale orașelor este fotografia aeriene luată de la aeronave care zboară la 240 până la 460 m, în timp ce majoritatea imaginilor sunt de la sateliți.

           Google Ads sunt un serviciu de publicitate online dezvoltat de Google, în care agenții de publicitate plătesc pentru a afișa pe utilizatorii web anunțuri scurte, oferte de servicii, înregistrări de produse și conținut video din rețeaua publicitară Google. Sistemul Google AdWords se bazează parțial pe module cookie și, în parte, pe cuvintele cheie determinate de agenții de publicitate. Google folosește aceste caracteristici pentru a plasa o copie de publicitate pe paginile pe care le consideră relevante. Agențiile de publicitate plătesc când utilizatorii își redirecționează navigarea pentru a da clic pe copia publicitară. Site-urile partenere primesc o parte din venitul generat.

AdWords a evoluat în principala sursă de venit a Google, contribuind la veniturile totale de publicitate ale Google în valoare de 95,4 miliarde USD în 2017. AdWords oferă servicii în cadrul unui model de tarifare cu plata-pe-clic (PPC).

De altfel, ceea ce nu stie toata lumea e ca, pe langa Google, Alphabet detine si alte mari companii, asa cum am mentionat anterior. Astfel, una din cele mai importante companii detinute de acestia este Calico.

Calico este o companie de biotehnologie de cercetare și dezvoltare înființată la 18 septembrie 2013 de Bill Maris și susținută de Google cu scopul de a combate îmbătrânirea și bolile asociate. În Scrisoarea Fondatorilor din 2013, Larry Page a descris Calico ca o companie axată pe „sănătate, bunăstare și longevitate”. Numele companiei este un acronim pentru „California Life Company”.

O alta companie infratita cu Google este Nest, Nest Labs este un producător american de automatizare de acasă, cu termostate programabile, auto-învățare, senzori, termostate Wi-Fi, detectoare de fum, camere de securitate și alte sisteme de securitate. Acesta a introdus termostatul de învățare Nest în 2011 ca primul său produs.

Google a achiziționat Nest Labs pentru 3.2 miliarde USD în ianuarie 2014, când avea 280 de angajați, continuând identitatea mărcii Nest. În noiembrie 2015, Nest Labs a crescut în peste 1.100 de angajați, cu un nou centru de inginerie în Seattle. În urma reorganizării companiei Google, compania Nest a funcționat ca divizie a companiei Alphabet Inc, însă a fost reintrodusă în unitatea hardware Google în februarie 2018.

              Google Fiber face parte din divizia de acces a Alphabet Inc. Acesta furnizează servicii de la furnizorii de fibră optică în Statele Unite, furnizând servicii de Internet în bandă largă și IPTV la un număr mic.  La mijlocul anului 2016, Google Fiber avea 68.715 de abonați la televiziune și se estima că are aproximativ 453.000 de clienți în bandă largă

Astfel, taria Google și-a actualizat întotdeauna algoritmii și experiența, alături de comportamentul utilizatorilor. În mediul înconjurător al căutării și a platformelor online, vă puteți aștepta să vedeți Google să se adapteze și să testeze produse noi pentru a concura cu diferite puncte de concurență.

Deoarece Google a stabilit ritmul și a scris regulile pentru felul în care funcționează căutarea excelentă, aceasta rămâne dominantă la nivel mondial.