iluminat ieftin Led-Eco

Cum sa ai iluminat ieftin chiar si dupa scumpirea energiei?

Comunicate de Presa

Scumpirile din sectorul energetic anuntate in ultima perioada provoaca deja dureri de cap romanilor, care vor fi nevoiti sa plateasca facturi mai mari la electricitate. Mai mult, se anunta scumpiri si in 2018, drept urmare stresul va fi cu atat mai mare. Exista insa solutii pentru a contracara aceste scumpiri, metode de iluminat ieftin care vor scadea consumul si, in acelasi timp, pretul facturilor de la final de luna.

In aceasta luna, in decurs de o saptamana, curentul electric s-a scumpit cu 38%, pe fondul unei eficiente scazute a generatoarelor eoliene de energie electrica, care nu au mai produs energie, din contra, au consumat in medie 11 MW pe zi. Trendul scumpirior la curent se va continua si in 2018, cand se anunta majorari cu pana la 15%. Aceste scumpiri se vor resimti cu siguranta pe factura ta la electricitate.

Vrei sa nu resimti cresterea? Scade consumul, fara a renunta insa la a utiliza lumina atat cat iti trebuie. Poti face asta? Cu siguranta! Cum? Cauta solutii de iluminat ieftin, cum sunt, de exemplu, becurile LED, care sa echilibreze balanta dintre consum si pret, astfel incat factura sa ramana la acelasi nivel sau chiar sa scada.

Ce este tehnologia LED?

In principiu, un LED reprezinta un bec de dimensiuni foarte reduse, care emite fasciculi de lumina prin procesul de electrolumescenta. Poate ca un singur bec LED nu va genera foarte multa lumina, insa, atunci cand acestea sunt legate impreuna pe un singur suport, in functie de numarul lor, emana la fel de multa lumina precum orice alta solutie de iluminat.

iluminat ieftin cu Led Eco Romania

Un astfel de LED consuma extrem de putina electricitate. Drept urmare, datorita faptul ca fiecare solutie actuala de iluminat LED se bazeaza pe functionarea individuala a fiecarui LED in parte, consumul este de asemenea foarte mic (de exemplu, un bec LED poate da randament chiar si cu maxim 10 leduri incorporate).

Tehnologia LED (dioda emitatoare de lumina) exista pe piata de zeci de ani. Electroluminescenta a fost descoperit pentru prima data in anul 1907, iar primul LED a fost creat in anul 1920. Desi tehnologia cu leduri este folosit la scara larga inca de prin anii ’90, solutiile de iluminat casnic cu LED au fost introduse pe piata dupa anul 2012.

In acest moment, pe piata sunt o multime de magazine care ofera solutii de iluminat cu LED. Magazinul de solutii de iluminat ieftin Led-Eco este unul dintre pionierii solutiilor LED pe piata din Romania.

O multime de oameni au schimbat deja vechile solutii de iluminat din casa cu becuri LED, iar acest lucru se vede foarte bine pe factura la electricitate.

De ce solutiile de iluminat ieftin cu LED te ajuta sa fac economii la curent?

  1. Consuma mult mai putin fata de becurile cu incandescenta si cele cu halogen

Becurile cu LED sunt considerate cele mai eficiente solutii de iluminat ieftin de pe piata, datorita consumului foarte scazut pe care il inregistreaza. Raportul foarte bun dintre cantitatea de Lumeni si Watti le plaseaza de departe intre cele mai eficiente solutii de iluminat ieftin de pe piata. Cu alte cuvinte, un bec LED are nevoie de doar 10 Watti pentru a emite aceeasi cantitate de lumina precum un bec incandescent de 60 de Watti.

  1. Nu degaja caldura

Probabil ca pe timp de iarna becurile care emana caldura pot fi considerate mai avantajoase. Pe timp de vara insa, cand temperatura de afara creste foarte mult si, in acelasi timp, temperatura ambientala din locuinta, acestea nu mai sunt atat de eficiente. Dimpotriva, conduc indirect la cresterea consumului de electricitate. Cum?

Caldura degajata de becuri obliga solutiile de aer conditionat sa functioneze la o capacitate ceva mai ridicata. Deoarece acestea functioneaza, de obicei, alimentate cu energie electrica, consumul generat poate creste simtitor.

Un alt avantaj major pentru care trebuie sa iti instalezi becuri LED este faptul ca acestea nu degaja caldura. Drept urmare, temperatura ambientala din locuinta, pe timpul sezonului calduros, nu va fi influentata in niciun fel de acestea, ci numai de temperatura de afara.

Poti spune ca, in locul becurilor incandescente, vei folosi becuri fluorescente si problema este rezolvata. Insa nu este chiar asa. Si acestea emana caldura, e drept, mai putina, insa nu acest lucru constituie principala problema, ci emisiile de radiatii ultraviolete (UV). Exista pericolul ca stratul de fosfor care tine radiatiile in interiorul bulbului sa fie crapat din diferite motive (transport necorespunzator de exemplu), ceea ce poate produce arsuri ale pielii, la contactul direct cu ultravioletele.

Aceleasi performante se regasesc la toata gama de sisteme cu LED existenta pe piata, alcatuita, printre altele, din tuburi cu LED, benzi cu LED sau plafoniere cu LED.

Casa mea este iluminata cu neoane. Cum pot sa trec la solutii de iluminat ieftin in acest caz?

Exista, desigur, oameni care su ales sa-si instaleze in casa tuburile cu neon, probabil mergand cu valul provocat de momentul aparitiei lor, cand au fost considerat solutii excelente de economie a energiei. Acum insa lucrurile s-au schimbat, din moment ce au fost devansate ca si eficienta energetica de solutiile pentru iluminat ieftin cu LED.

Ce te faci insa daca vrei sa treci pe LED, dar nu vrei sa schimbi si suporturile? Nimic mai simplu: pe piata exista tuburi cu led exact la dimensiunile pe care le are un tub de neon, astfel ca adoptarea unei solutii de iluminat cu LED se face extrem de simplu.

De ce sa treci de la neon la tuburi cu LED? Un tub cu neon este foarte asemanator unui bec cu fluorescenta, iar un tub LED se comporta exact ca o alta solutie cu leduri. Asadar, avantajele solutiilor de iluminat ieftin cu LED in fata becurilor fluorescente se aplica fidel si in acest caz.

Ce alte avantaje prezinta tehnologia cu LED?

  1. O durata de functionare foarte mare

Durata de functionare a unui bec LED este estimata in medie la 50.000 de ore, adica aproximativ 30 de ani, in conditiile unei perioade zilnice de functionare de 6 ore. Un alt avantaj in acest caz este acela ca nu se ard instant, cum se intampla la becurile cu incandescenta, ci profesul de uzare se realizeaza in timp. Indiciul care iti va arata ca perioada de functionare a becului este pe final este scaderea treptata a indensitatii luminii.

  1. Becurile LED nu contin mercur

Mercurul este o substanta extrem de toxica pentru orice organism viu. Cu toate astea, acesta se gaseste in becurile cu fluorescenta. Acestea sint sigure din acest punct de vedere atat timp cat raman intacte. Daca se sparg insa, mercurul degajat poate produce migrene, anxietate sau dificultati de concentrare.

Tehnologia LED nu contine insa mercur. De fapt, acestea nu contin nicio substanta care sa dauneze in vreun fel organismelor.

  1. Lumineaza instant si pot fi reglate ca intensitate

Spre deosebire de becurile fluorscente, care au nevoie de o anumita perioada pentru a atinge nivelul maxim de intensitate al luminii, solutiile de iluminat ieftin cu LED ating punctul maxim de luminozitate aproape instantaneu. Acest avantaj permite utilizarea lor in locuri in care lumina este aprinsa si stinsa des.

De asemenea, unele becuri LED sunt preferate pentru sistemele de reglare a luminii, datorita rezistentei foarte mari la variatii de intensitate a luminii.

  1. Nu atrag insecte

Acest fenomen se produce indeosebi in sezonul calduros al anului, cand numarul de insecte creste considerabil. In general, insectele sunt atrase de lumina ultravioleta, radiatie pe care becurile LED nu o emana.

Factura la electricitate nu trebuie sa mai reprezinte o problema pentru tine, indiferent de masurile de crestere a pretului la energia electrica luate in piata. Pentru a evita stresul pricinuit de o factura mare la curent, ideal este sa cauti solutiile care sa te ajute sa deprinzi o anumita independenta energetica. In acest sens, sistemele de iluminat ieftin existente deja pe piata reprezinta solutia ideala.

Nu depinde de tine cresterea pretului la energie electrica. Insa, de tine depinde daca alegi sa te supui acestor scumpiri, implicit sa platesti bani mai multi pentru aceeasi cantitate de electricitate consumata sau sa iti instalezi solutii care sa produca aceeasi cantitate de lumina, cu un consum de electricitate mult mai scazut. Fii intelept, alege acum solutii de iluminat ieftin, iar in final vei ajunge sa platesti la fel, chiar daca pretul creste, sau chiar mai putin decat plateai inainte.