optimizare seo pentru google

Cum sa faci optimizare seo pentru Google in 2018?

Digital Marketing

Orice om de afaceri in 2017 stie ca mediul online este cheia pentru succesul afacerii sale. Companiile poarta o batalie crunta in mediul digital pentru „mina de aur” din Google, prima pozitie. In anul 2018 batalia va continua, insa se anunta reguli noi, alte criterii de care specialistii trebuie sa tina cont atunci cand ofera optimizare SEO pentru Google. Nu numai acestia trebuie insa sa urmeze procesul de adaptare la noile reguli, ci si antreprenorii, pentru a sti, la nivel informativ, ce sa ceara de la cei carora le cer servicii de optimizare SEO.

Un om e business trebuie sa fie informat in privinta modalitatilor prin care afacerea sa este promovata in Google. Insa nimeni nu ii poate cere timp pentru a-si insusi si strategiile prin care se realizeaza campaniile de marketing online pentru afacerea lui. Asadar, acesta apeleaza de cele mai multe ori la o firma de optimizare seo, pentru ca aceasta este cea mai in masura sa ii ofere rezultate concrete.

Ce trebuie sa stie un om de afaceri care vrea optimizare SEO pentru Google in 2018?

  1. Cel mai important lucru: Ce este optimizarea SEO?

    Serviciul de optimizare SEO (search engine optimization) utilizeaza o serie de strategii prin care site-ul afacerii tale este ajutat sa evolueze in paginile motorului de cautare Google, cu scopul ideal de a ocupa prima pozitie in SERP (search engine results page).
  2. Procesul de optimizare seo site vizeaza doua directii:
  • Optimizare SEO On Page – se concentreaza pe eficientizarea structurii interne a site-ului. Principalele elemente vizate de optimizarea On page pe website sunt: Meta titlurile, Meta descrierile, continutul, optimizarea codului sursa, elementele multi-media, viteza de incarcare a site-ului si, in principiu, orice alt element care poate influenta pozitiv experienta utilizatorului pe platforma.
  • Optimizare SEO Off Page – se traduce printr-o activitate ampla care are ca obiectiv atragerea de mentiuni externe (link-uri) de pe site-uri cu un continut relevant si cu autoritate mare in online, care vor contribui apoi la procesul de optimizare site in Google.

Dintre mijloacele principale utilizate in procesul de optimizare Off Page amintim native advertising – care se bazeaza pe redactarea de continut optimizat cu caracter educativ, referitor la un anumit topic, dar care face trimitere la un produs sau la un serviciu, specific subiectului regasit in continut – si link building – strategie care presupune realizarea de link-uri externe de pe site-uri de continut cu autoritate si influenta superioare in Google, atat fata de platforma afacerii tale, cat si comparativ cu platforme de unde isi realizeaza link-uri externe principalii tai competitori.

Cine iti poate garanta o strategie completa si profesionala de optimizare SEO in Romania?

Pe piata exista atat agentii de marketing online care ofera servicii de optimizare SEO website, cat si freelanceri. Fiecare dintre cele doua parti iti poate oferi servicii de optimizare SEO, mai mult sau mai putin profesionale.

Cel mai indicat insa este sa alegi o agentie pentru ca dispui de o acoperire mult mai complexa a procesului de optimizare in Google si ai mai multe sanse ca strategia aplicata sa se finalizeze cu succes. Daca esti din Capitala, da o cautare pe Google dupa agentie seo Bucuresti si vei gasi o multime de agentii de marketing online gata sa iti stea la dispozitie cu servicii complete.

Agentiile de optimizare SEO din Bucuresti, in special cele din prima pagina din Google, sunt de cele mai multe ori profesioniste, pentru ca dispun constant de clienti mari, care au asteptari pe masura.

Cat costa o strategie de optimizare seo pentru Google?

Depinde. Lista de preturi optimizare SEO se intocmeste in functie de o serie de criterii. O agentie seo niciodata nu va percepe o suma anume inainte de a face o analiza amanuntita a situatiei in care se afla site-ul afacerii tale.

Analiza trebuie sa priveasca, in primul rand, calitatea elementelor seo optimizare site On Page (continut, meta titluri, meta descrieri, multimedia, cuvintele cheie utilizate, reteaua de linkuri interne, viteza de incarcare, etc.)

In al doilea rand, analiza trebuie sa verifice elementele de seo Off Page, precum numarul si calitatea retelei de linkuri care trimit catre site-ul afacerii tale. De asemenea, analiza va contine o analiza a principalilor competori pe care afacerea ta ii are in Google, pe nisa abordata.

Abia dupa finalizarea analizei, agentia de marketing online iti va inainta oferta de pret.

Acum ca stii ce presupune ideaa de optimizare SEO pentru Google, haide sa vedem pe ce anume trebuie sa te axezi in 2018 pentru ca afacerea ta sa aiba succes in mediul online.

Din perspectiva On Page, optimizarea SEO in 2018 trebuie sa tina cont in cea mai mare masura de modul in care site-ul se vede pe dispozitivele mobile. Google a anuntat deja ca, foarte curand, va incepe sa masoare calitatea site-urilor in functie de modul in care se realizeaza strategia de optimizare site pentru mobil.

Asadar, acesta ar trebui sa fie principalul element pe care ar trebui sa il ai in vedere in 2018. Mai precis, asigura-te ca ai un continut optimizat pentru mobile (titluri cat mai scurte, paragrafe scurte, idei clare si concise, copywriting profesional), ca timpul de incarcare al site-ului este unul optim (maxim 2 secunde), ca platforma ta contine elemente de calitate si specifice afacerii tale (logo, culori poritrivite) si ca dispui de o harta a site-ului simpla, astfel incat vizitatorii sa nu se piarda in cautari.

In ceea ce priveste procesul de optimizare Off Page, in 2018 acesta ar trebui sa se concentreze foarte mult pe experienta utilizatorilor. Google isi indreapta tot mai mult atentia catre native content, care sa anticipeze in mod natural cautarile realizate de utilizatori pe motorul de cautare.

Mai mult, Google pune accent din ce in ce mai mult pe cautarile vocale. In acest sens, tendinta inclina spre generarea unei forte mai mari pentru cuvintele cheie de tip „long tale” (4-5 cuvinte), de obicei acele cuvinte care reproduc o solicitare vocala realizata de un utilizator. Un exemplu de cuvant cheie „long tale” ar putea fi: „Ce servicii ofera agentia re7consulting„.

Anul 2018 se anunta a fi un prag psihologic, un an de tranzitie catre o alta forma, mai evoluata, mai aproape de utilizatori, a procesului de optimizare SEO pentru Google. Si, odata cu dezvoltarea tot mai mult a inteligentei artificiale, tranzitia va fi tot mai accelerata si mai accentuata. Agentiile de SEO si agentiile de marketing online isi adapteaza deja strategiile la noile schimbari, pentru a fi pregatite sa respecte in continuare solicitarile clientilor.